divendres, 15 de gener del 2010

El 25A : per què cal anar a votar

La pregunta que es sotmetrà a votació serà la següent : “Està d’acord que Catalunya esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea?”.

Per què cal fer aquest referèndum? Doncs bàsicament per reclamar un dret que tenim com a poble i que l'estat espanyol ens nega sistemàticament. La Declaració Universal dels Drets Humans de les Nacions Unides, en el seu apartat del "Pacte internacional dels drets Civils i Polítics", diu en el seu article 1 :


"Tots els pobles tenen dret a l’autodeterminació. En virtut d’aquest dret determinen lliurement el seu estatut polític i procuren també pel seu desenvolupament, econòmic, social i cultural.

Tots els pobles poden, per a les seves pròpies finalitats, disposar lliurement de llurs riqueses i de llurs recursos naturals sense perjudicar, però, cap de les obligacions que sorgeixen de la cooperació econòmica internacional basada en un principi de benefici recíproc, i també del dret internacional. En cap cas, un poble no pot ser privat dels seus mitjans de subsistència.
Els Estats part en aquest Pacte, incloent-hi aquells que tenen responsabilitat d’administrar territoris no autònoms, i territoris en fideïcomís, promouran l’exercici del dret a l’autodeterminació i respectaran aquest dret d’acord amb les disposicions de la Carta de les Nacions Unides."


Més clar, l'aigua !!

Mireu aquestos videos



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada